De Schouw sinds 1971


“De Schouw” is de naam van: het buitenterrein en de gebouwen aan het Rijneveld, de Scoutingvereniging die daar draait en de Stichting die buitencentrum de Schouw beheert en onderhoud.


Het terrein is in gebruik sinds 1971. Voor op het terrein lag een schouw waar het terrein nu ook zijn naam aan te danken heeft. Op het terrein van Buitencentrum De Schouw draait één scoutingvereniging te weten “Scoutingvereniging De Schouw”. Met daaronder de subgroepen; De Sinte Zitagroep (bevers, kabouters en gidsen), de Sint Jan de Dopergroep (welpen en verkenners) en Scoutingband de Schouw. Het buitenterrein en de gebouwen van Buitencentrum de Schouw worden beheerd door Stichting Buitencentrum de Schouw.
Schouw historie

"De Schouw" is open gegaan in 1971 maar daarvoor zijn er jaren overheen gegaan voor dat het zover was.

Deze pagina geeft meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van De Schouw en de tijd van de St Jan de Doper en Ste Zita groep op De Schouw.

Inmiddels zijn er dus al een aantal lustra gevierd wat elke keer weer een groot festijn was.
Ook hierover is meer te lezen op deze pagina.

Hierboven zie je een oude foto van 'De Smalle'. Geschat wordt dat dit een foto uit 1973 is. Er was toen 1 groot hok en het leiderhok met gang. Dus nog van voor de tijd dat het andere grote speelhok is gebouwd.
Lid worden
Bezoek de open dag of schrijf je in!
Open Dag
3 september 2017, 13.00-15.00
Uniformen
Online bestellen.
Foto's
Foto's van onze activiteiten.
Realisatie