Oud Papier

Je zet toch wel het oud papier voor de Schouw buiten??


We doen het al langer dan halve eeuw! Gelukkig weten veel mensen dat ook, maar nog niet iedereen.
Vroeger deden we het met bakfietsen! Nu gaat het even anders. Hoe meer mensen hun papier buiten zetten, des de beter voor de Schouw. Dan hebben wij het wel veel drukker met ophalen, zoals in mei van dit jaar, maar dat geeft niet. Het is voor onze vereniging al jaren een hele belangrijke inkomstenbron en dat willen we graag zo houden.

Wij halen het elke 2e zaterdag van de maand op. We starten om 8.30 op de Schouw. Tegenwoordig met 4 perswagens, en nog 3 kleinere auto’s. Eén wijk halen we al op vrijdagavond om 18 uur op (oa. Nessepolder, PCT en 2e laag Boskoop).
De rest doen we op de zaterdag met ongeveer 18 man leiding en oudere verkenners, en dat gaat heel goed.

De kleinere auto’s mogen we lenen bij boomkwekers. Oud papier ophalen hoort bij de Schouw, en iedereen weet dat, en het is ook nog leuk om te doen. Hoe stapel je zoveel mogelijk veilig op een auto, zonder dat het eraf valt!
Dat is een hele kunst. Tussen de middag gaan we dan wat eten. Vroeger bij Jan en Wil, tegenwoordig al jaren 'de Blugpiepel' (Brugpieper). Dan in de middag ‘ut ressie’ nog even ophalen, maar dat loopt heel soms ook wel uit tot 6 uur.

Het staat hoog in ons vaandel dat we in heel Boskoop ophalen, dus ook die ene straat die per ongeluk vergeten is. Dan blijft iedereen het ook voor ons buiten zetten, dat is belangrijk! Daarom willen we iedereen bedanken, of voor de auto, of voor de hulp, of voor het papier!

De komende 2de zaterdag van de maand is het weer zover, dus dan verwachten we bij alle 700 schouwleden een stapel dozen op de stoep ;)

Lid worden
Bezoek de open dag of schrijf je in!
Open Dag
3 september 2017, 13.00-15.00
Uniformen
Online bestellen.
Foto's
Foto's van onze activiteiten.
Realisatie