Over “De Schouw""De Schouw” is de naam van het buitenterrein en de gebouwen aan het Rijneveld, de scoutingvereniging die daar draait en de stichting die Buitencentrum de Schouw beheert en onderhoud.

Het terrein is in gebruik sinds 1971. Voor op het terrein lag een schouw waar het terrein nu ook zijn naam aan te danken heeft. Op het terrein van Buitencentrum de Schouw draait sinds 2009 één scoutingvereniging te weten “Scoutingvereniging de Schouw”. Tot die tijd draaiden zij als subgroepen; Ste. Zitagroep (bevers, kabouters en gidsen), St. Jan de Dopergroep (welpen en verkenners) en Scoutingband de Schouw.

Het buitenterrein en de gebouwen van  Buitencentrum de Schouw worden beheerd door stichting Buitencentrum de Schouw.

Scoutingvereniging de Schouw is sinds het samengaan tot één vereniging in 2009 de grootste scoutingvereniging van Nederland. Wij hebben meer dan 700 actieve leden. Dat zijn (jeugd)leden die actief deelnemen binnen de speltakken bevers, kabouters, welpen, gidsen en verkenners en leiding. Maar ook leden die zich ondersteunend inzetten voor bijvoorbeeld het onderhoud aan gebouwen (woensdagavondwerkers), beplanting en terrein (zaterdagmiddagwerkers), groepsgebeleiding, etc.

Alle leiding van de Schouw zijn in het bezit van een BHV certificaat. Enkele zijn ook officieel EHBO-er.
Daarnaast hebben alle leiding het deskundigheidsbevorderings van Scouting Nederland gevolgd, genaamd Scouting Academy
(zie Scouting Academy). Scoutingvereniging De Schouw is een van de verenigingen die hierin voorop loopt binnen Scouting Nederland.Lid worden
Bezoek de open dag of schrijf je in!
Open Dag
3 september 2017, 13.00-15.00
Uniformen
Online bestellen.
Foto's
Foto's van onze activiteiten.
Realisatie