SchaatsToerTocht

Als het echt gaat vriezen in Boskoop dan organiseert de Schouw de Schaatstoertocht!


  Boskoop is het dorp met de meeste sloten en meer bruggetjes dan Venetië, Amsterdam en Giethoorn bij elkaar. De ideale locatie voor de Schouw schaatstoertocht!

 

       

2009

 
SchaatsToerTocht 2009

 

Schaatstoertocht

Zaterdag 10 januari 2009

Vrijdag 9 januari valt het verlossende woord "ITS GOAT ON"!!!

Zaterdag om 1 uur 's middags, -3°C, weinig wind, veel zon, ... Kortom de ideale omstandigheden voor de Schouwtocht der tochten in Boskoop.
De opkomst was overweldigend en de overdreven veel ingekochte rookworsten, erwtensoep en chocomel bleek net voldoende te zijn.
Na een stempelkaart bemachtigd te hebben en een koffie+ of choco+ voor de ouders, konden de schaatsen ondergebonden worden om van start te gaan.
Er was een route uitgezet van 3,5km die meerdere keren gereden kon worden. Op de route waren 2 posten en nog wat stopplaatsen waar even een opkikkertje genomen kon worden om deze barre tocht te volbrengen.
Sommige moesten nog even wennen maar het was goed te zien dat veel Kabouters en Welpen al flink geoefend hadden en niet onderdeden voor de veteranen.
Veel ouders hadden de slee meegenomen zodat ook de allerkleinsten van de route tussen de Boskoopse boomkwekerijen konden genieten.
Zoals bij alle toertochten moest er ook tijdens de Schouwtoertocht gekluund worden om een weg over te steken of om de twee wakken op de route te omzeilen.
Dankzij de rayonhoofden is het nieuwe Schouwjaar sportief begonnen, dus dank aan de rayonhoofden van de Schouw die deze tocht mogelijk hebben gemaakt!

Lid worden
Bezoek de open dag of schrijf je in!
Open Dag
3 september 2017, 13.00-15.00
Uniformen
Online bestellen.
Foto's
Foto's van onze activiteiten.
Realisatie