Scoutingband De Schouw

Scoutingband De Schouw is een jeugd drumband in de leeftijd van 9 tot 21 jaar met ongeveer 25 spelende leden.
Alle leden zijn lid bij Scoutingvereniging de Schouw, de grootste scoutingvereniging van Nederland.

Scoutingband De Schouw is een gezellige en gemixte club van enthousiaste jonge leden.
De leden bespelen de instrumenten trompet, hoorn, bariton, bas, snare-trom, pauk, bekkens en grote trom en zijn spelend in divisie 3 sectie B.
De Scoutingband heeft +/- 30 nummers in hun repertoire en brengen deze ten gehore tijdens diverse optredens door het jaar heen:
  • Lampionnen optochten
  • Koninginnedag
  • Avond 4-daagse
  • Gelegenheid concerten
  • Het landelijk scoutingband concours
  • etc...
Meer informatie op: www.scoutingband.nl

2014

 
Drumband 2014
 

Bandweekend 3 en 4 mei

Op 3 en 4 mei was het weer zover, ons jaarlijkse bandweekend! Een weekend vol gezelligheid, muziek maken, zwemmen en rondjes lopen op het grote veld.
Rond een uur of 2 was het verzamelen op de schouw. Toen iedereen er was gingen we gelijk aan de slag. Alle instrumenten pakken en naar het grote veld. Want niet alleen de muziek die we spelen telt straks mee met het concours, maar we moeten er ook nog aardig bij kunnen lopen. Voor de oudere leden gaat dit al op de automatische piloot, maar de 9(!) nieuwe leden dit jaar moeten het ook goed kunnen straks!
We hebben de hele middag geoefend op in de maat lopen, netjes de bocht om gaan en ook hebben we de concertopstelling voor het eerst geoefend. In deze opstelling moeten we straks het stilstaande nummer spelen. Voor de handleiding was het ook wat passen en meten om 25 man in die opstelling te krijgen.

Na het oefenen hebben we 's avonds heerlijk pannenkoeken gegeten. De 14 pakken die ze voor ons hadden zijn ook allemaal opgegaan. Zaterdagavond kregen we bezoek van oud bandleden en mensen van de baggerbeugels. Samen met hun hebben we 2 nummers geoefend die wij 's avonds met het open podium tijdens het concours gaan spelen. Ook werden er voor ons allemaal een aantal bekende nummers gespeeld. Wat een geluid komt daar vanaf zeg! Na het broodje knakworst gingen de jongsten lekker 'slapen’. De ouderen maakten het ietsje later ;)

Zondag lekker ontbijten en nog een uurtje gerepeteerd. En daarna met zijn allen naar het zwembad. Daar hebben we allemaal goed gebruikt gemaakt van de glijbaan, de duikplank, het bubbelbad en de patatjes.

Nogmaals, namens alle leden, bandleiding bedankt voor het super leuke en geslaagde weekend!


2010

     
In 2010 werd tijdens het bandconcours de 1e prijs behaald met 81 punten.

Lid worden
Bezoek de open dag of schrijf je in!
Open Dag
3 september 2017, 13.00-15.00
Uniformen
Online bestellen.
Foto's
Foto's van onze activiteiten.
Realisatie