Gidsen

Na de Kabouters gaan de meiden naar de Gidsen. Hier komen zij 8 jaar lang (11 tot 18) iedere week bij elkaar om samen veel plezier te maken. Bij De Schouw hanteren wij de namen Gidsen voor de meiden en Verkenners voor de jongens. Na de Gidsen is er voor de meiden de mogelijkheid om leiding te worden bij de Bevers, Kabouters of om met een nieuw leidingteam de jongste Gidsengroep op te starten.

De 8 Gidsengroepen ondernemen samen ook een aantal activiteiten waaronder het Gidsenkamp.

Op De Schouw draaien wij ‘horizontaal’, dat wil zeggen dat alle kinderen in 1 groep van hetzelfde schooljaar zijn en dat zij vanaf de Bevers met dezelfde groep bij elkaar blijven. Dit leidt vaak tot hechte vriend(inn)en clubs, ook nadat de groep is gestopt.

De Gidsen doorlopen met hun eigen leiding de Scouting speltakken Scouts, Explorers en Roverscouts.

Gidsengroepen

De gidsen bestaan uit 8 groepen. Dit zijn de groepen:

De Fiálova’s zijn een leuke, drukke en lieve meidengroep. De groep bestaat nu uit 25 meiden die elke maandagavond fanatiek van de partij zijn.

Samen met de 25 meiden en 6 leiding is het altijd 1 gezellige drukke boel in het schouwgebouw. Zo proberen wij iedere week weer een ander programma te bedenken waardoor die meiden al hun energie kwijt kunnen in bijv. Buitenspellen. Alle meiden zijn stoer en zijn zeker niet bang om vies te worden!

Maandagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Maybel, Yentel, Demi, Fleur, Domino en Laura

Geboortejaar
2007 – 2008

Wij zijn de Babossa’s en zijn een club spontane meiden. Wij hebben elkaar echt door en door leren kennen via De Schouw. Elke donderdagavond komen wij met plezier op De Schouw om gezellig samen verschillende activiteiten te doen. Neem gerust een kijkje op onze Facebookpagina als je benieuwd ben naar onze activiteiten of groepssamenstelling. 

Donderdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Carlijne, Lotte, Diona, Marlène, Lotte & Anne.

Geboortejaar
2006/2007

Wij zijn met 28 en meiden en 7 leiding een erg drukke maar bovenal gezellige groep! We houden van kletsen, lekker eten en lachen met elkaar. Ook zijn we niet bang om vies te worden, we springen maar wat graag in de sloot! Elke maandagavond doen we leuke dingen met elkaar. Denk dan aan lekker buiten spelen, quiz-avonden of knutselen. Ook hebben we elk jaar een weekendje. Iedere zomervakantie gaan we op kamp, waarbij we een hele week druk zijn met superleuke uitstapjes, sporten, kampvuur en meer toffe dingen.

Maandagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Bo, Lotte, Minou, Madelon, Kirsten, Simone, Dionne

Geboortejaar
2005/2006

Wij zijn een gezellige groep meiden die houden van kletsen, eten en spelletjes doen. Elk jaar wordt er een weekend georganiseerd met toffe activiteiten en gaan we in de zomervakantie een week met elkaar op kamp. Lijkt het je leuk om een keer mee te draaien? Dat kan altijd!

Woensdagavond
19:15 tot 20:45 uur

Leiding
Dione, Marleen, Manouk, Amy, Pauline

Geboortejaar
2005

De lemuna’s zijn de 4e gidsengroep. Wij zijn een groep met 25 meiden en 4 leiding. Het liefst zijn we binnen aan het chillen, eten en kletsen met een muziekje aan. Met mooi weer hangen we buiten. Als actief programma vinden we het leuk om vies te worden door bijvoorbeeld te poldersporten of slootje te springen. We hebben laatst tijdens weekend ontdekt dat we ook ontzettend goed zijn in casino spelletjes! Ook dansen doen we graag!
We zijn een drukke maar hele gezellige groep die altijd in zijn voor een beetje lol!

Donderdagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding
Iris, Brenda, Daniëlle, Saskia

Geboortejaar
2003/2004

Wij zijn de veronina’s een groep van 25 enthousiaste meiden. Iedere dinsdagavond komen wij bij elkaar om bij te kletsen en activiteiten met elkaar te doen. We bedenken ook wel eens zelf programma’s om de dinsdagavond mee te vullen. 

Dinsdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Esther, Fleur, Lisanne, Marleen, Tessa

Geboortejaar
2013

De 25 enthousiaste meiden van de Fèbula’s omschrijven zichzelf als:
F is voor onze fantastische leiding
E is voor extra veel eten op de woensdagavond
B is voor onze bizarre humor
U is voor ons uitstekend uiterlijk
L is voor de liefde voor de jongens
A is voor onze aantrekkingskracht
S is voor super jaren die we nog tegemoet gaan.

Elke week kijken we weer uit naar de woensdagavond!

Woensdagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding
Angela, Déwy, Esmée, Julie, Laura, Lisa, Eline

Geboortejaar
2001/2002

Hi!

Wij zijn de Myorosa’s, een super gezellige schouw groep met 8 meiden en 5 leiding. Elke maandagavond zijn wij op de schouw te vinden, wij houden van gezelligheid, kletsen, hapjes maken, thee drinken, schouwweekendjes, feestjes en kamp is bij ons altijd een feest! Lijkt het je leuk om eens te komen kijken? Laat het ons weten!

Groetjes, de Myo’s!

Maandagavond
19:15 tot 20:45 uur

Leiding
Laura, Maaike, Mariska, Desiree, Suzanne

Geboortejaar
2000/2001

Wilt u uw kind aanmelden voor de gidsen?