Gidsen

Na de Kabouters gaan de meiden naar de Gidsen. Hier komen zij 8 jaar lang (11 tot 18) iedere week bij elkaar om samen veel plezier te maken. Bij De Schouw hanteren wij de namen Gidsen voor de meiden en Verkenners voor de jongens. Na de Gidsen is er voor de meiden de mogelijkheid om leiding te worden bij de Bevers, Kabouters of om met een nieuw leidingteam de jongste Gidsengroep op te starten.

De 8 Gidsengroepen ondernemen samen ook een aantal activiteiten waaronder het Gidsenkamp.

Op De Schouw draaien wij ‘horizontaal’, dat wil zeggen dat alle kinderen in 1 groep van hetzelfde schooljaar zijn en dat zij vanaf de Bevers met dezelfde groep bij elkaar blijven. Dit leidt vaak tot hechte vriend(inn)en clubs, ook nadat de groep is gestopt.

De Gidsen doorlopen met hun eigen leiding de Scouting speltakken Scouts, Explorers en Roverscouts.

Gidsengroepen

De gidsen bestaan uit 8 groepen. Dit zijn de groepen:

Hoi allemaal!

Wij zijn de rivizilly’s, een hele gezellige en enthousiaste groep meiden. Wij zijn een groep van 26 meiden uit groep 7, en de 6 leiding. We draaien elke woensdagavond, en doen dan allemaal leuke dingen. We houden heel veel van spelletjes (vooral stok op de emmer), gezellig samen knutselen en lekker dingen maken. Als je het leuk vindt om een keer mee te draaien, kan je een mailtje sturen naar rivizillys@gmail.com. Je bent altijd van harte welkom!

Groetjes, de rivizilly’s

Dinsdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Emma, Esmee, Fie, Julie, Nicky & Isa

Geboortejaar
2010 – 2011

Wij zijn de Myabella’s; een drukke, maar hele gezellige groep van 29 meiden en 6 leiding! Wij draaien op maandagavond met elke week weer een ander leuk programma. Van knutselen en spelletjesavond tot buitenactiviteiten.
We houden ervan om buiten lekker te voetballen, maar zijn ook niet vies van een beauty avondje op z’n tijd. Wij doen altijd heel enthousiast mee, maar zijn wel fanatiek, dus willen altijd winnen! Daarnaast gaan we ook elk jaar op kamp en hebben we een weekendje met elkaar. Lijkt het je leuk om een keertje te komen kijken, neem dan even contact met ons op!

Maandagavond
18:45 tot 20:15

Leiding
Nienke, Meike, Sam, Fleur, Mariël en Luna

Geboortejaar
2009 – 2010

Hi, wij zijn de Milaferia’s!

Wij zijn een groep van 32 meiden met 7 leidingdie elke dinsdagavond met veel plezier bij elkaar komen. Wij houden veel van buitenspelen, bakken en fanatieke spellen, maar kletsen staat bij ons op nummer 1.

Neem contact met ons op via: Milaferias2019@gmail.com

Dinsagdagavond

19:00 – 20:30

Leiding
Quinty, Esmee, Babs, Amber, Linda, Ichelle en Femke

Geboortejaar
2008 – 2009

De Fiálova’s zijn een leuke, drukke en lieve meidengroep. De groep bestaat nu uit 19 meiden die elke maandagavond fanatiek van de partij zijn.
Samen met de 19 meiden en 4 leiding is het altijd 1 gezellige drukke boel in het schouwgebouw. Zo proberen wij iedere week weer een ander programma te bedenken waardoor die meiden al hun energie kwijt kunnen in bijv. Buitenspellen. Alle meiden zijn stoer en zijn zeker niet bang om vies te worden!

Volg ons vooral via Instagram, dan kan je zien wat wij iedere maandag doen! @fialovasdeschouw

Maandagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Maybel, Yentel, Fleur en Laura

Geboortejaar
2007 – 2008

De Babossa’s zijn gezellig, grappig en vooral heel stoer. Elke donderdagavond doen wij verschillende activiteiten. Van knutselen tot voetballen in de modder, niets is ons te gek. Doordat we elkaar elke donderdag zien hebben we een goede band met elkaar. Op de schouw zijn we echt vriendinnen geworden! Ben je benieuwd naar wat we verder allemaal doen? Neem dan gerust een kijkje op onze Facebookpagina of Instagram! 

Donderdagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding
Carlijne, Lotte, Diona, Marlène, Merel, Lotte & Anne.

Geboortejaar
2006/2007

Wij zijn met 28 en meiden en 7 leiding een erg drukke maar bovenal gezellige groep! We houden van kletsen, lekker eten en lachen met elkaar. Ook zijn we niet bang om vies te worden, we springen maar wat graag in de sloot! Elke maandagavond doen we leuke dingen met elkaar. Denk dan aan lekker buiten spelen, quiz-avonden of knutselen. Ook hebben we elk jaar een weekendje. Iedere zomervakantie gaan we op kamp, waarbij we een hele week druk zijn met superleuke uitstapjes, sporten, kampvuur en meer toffe dingen.

Maandagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding
Bo, Lotte, Minou, Madelon, Kirsten, Simone, Dionne

Geboortejaar
2005/2006

Wij zijn een gezellige groep meiden die houden van kletsen, eten en spelletjes doen. Elk jaar wordt er een weekend georganiseerd met toffe activiteiten en gaan we in de zomervakantie een week met elkaar op kamp. Lijkt het je leuk om een keer mee te draaien? Dat kan altijd!

Woensdagavond
19:15 tot 20:45 uur

Leiding
Dione, Marleen, Manouk, Amy, Pauline

Geboortejaar
2005

De lemuna’s zijn een groep met 25 meiden en 4 leiding. Het liefst zijn we binnen aan het chillen, eten en kletsen met een muziekje aan. Met mooi weer hangen we buiten. Als actief programma vinden we het leuk om vies te worden door bijvoorbeeld te poldersporten of slootje te springen. We hebben laatst tijdens weekend ontdekt dat we ook ontzettend goed zijn in casino spelletjes! Ook dansen doen we graag!
We zijn een drukke maar hele gezellige groep die altijd in zijn voor een beetje lol!

Donderdagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding
Iris, Brenda, Daniëlle, Saskia

Geboortejaar
2003/2004

Wilt u uw kind aanmelden voor de gidsen?