Welpen

Na de Bevers gaan de jongens naar de Welpen. Hier beleven zij 3 jaar lang (7 tot 10 / schoolgroepen 4 -6) met elkaar en hun eigen welpenleiding de spannendste avonturen. Bij De Schouw hanteren wij de namen Kabouters voor de meisjes en Welpen voor de jongens. Na de Welpen vliegen de jongens over naar de Verkenners en krijgen dan een nieuw leidingteam.

De 3 Welpengroepen ondernemen samen ook een aantal activiteiten waaronder het welpenkamp.

Op De Schouw draaien wij ‘horizontaal’, dat wil zeggen dat alle kinderen in 1 groep van hetzelfde schooljaar zijn en dat zij vanaf de Bevers met dezelfde groep bij elkaar blijven. Dit leidt vaak tot hechte vrienden clubs, ook nadat de groep is gestopt.

Welpengroepen

De drie welpengroepen zijn:

Momenteel de oudste welpengroep. Met een enthousiaste groep leiders worden er vele gevarieerde programma’s gedraaid op de zaterdagmiddag. Van vlagverovertje tot rugby, niks is te gek. De groep bestaat uit jongens van de leeftijd van 10 jaar. Het hoofddoel is om samen te spelen en plezier te hebben.

Zaterdagmiddag
15:00 tot 16:30 uur

Leiding
Bas van Zoest, Dennis Scholten, Peter Rijnbeek, Karla Kavanaugh en Max Timmers.

Startjaar
2016

De walibi’s zijn naast de springerige bewoners op de schouw ook de benaming van een welpengroep. De jongens van rond de 9 jaar zijn net zulke stuiterballen als de benaming doet denken. Hierom wordt er vaak lekker gerausd op het buitenterrein van de schouw. Er komen daarbij vele verschillende programma’s kijken.

Zaterdagmiddag
15:00 tot 16:30 uur

Leiding
Pepijn van Heijningen, Bas Nortier, Maurice de Wit, Wessel van den Berg, Stijn van Tol, Joes Niesing en Joris Heemskerk.

Startjaar
2017

Voor de jongens van 7/8 jaar is er de welpengroep de Alpaca’s. De Alpaca’s zijn een groep stoere jongens die veel buiten te vinden zijn om zich lekker uit te leven op het grote schouwterrein. Fikkie stoken, slagbal of smokkelspel, van alles komt aan bod. Plezier staat voorop, maar ook leren de jongens samen te spelen.

Zaterdagmiddag
15:00 tot 16:30 uur

Leiding
Ruud van den Berg, Menno Boer, Joey Verkade, Sam Verbakel en Jeroen Houtman.

Startjaar
2018

Wilt u uw kind aanmelden voor de welpen?