Speltakken

De speltakken die wij op De Schouw hanteren wijken af van de speltakbenamingen die bij Scouting worden gebruikt. Dit komt voornamenlijk omdat wij op De Schouw ‘horizontaal’ draaien, dat wil zeggen dat alle kinderen in 1 groep van hetzelfde schooljaar zijn en dat zij vanaf de Bevers met dezelfde groep bij elkaar blijven.

De kinderen zitten dus altijd met hun eigen leeftijdgenootjes in een groep en ‘groeien’ geleidelijk mee met het scouting spelaanbod. Iedere groep krijgt bij De Schouw hun eigen groepsnaam. Ook draaien wij, met uitzondering van de Bevers, met gescheiden groepen jongens en meiden.

Bij scoutingvereniging De Schouw draaien wij ‘horizontaal’, dat wil zeggen dat alle kinderen in 1 groep van hetzelfde schooljaar zijn en dat zij vanaf de Bevers met dezelfde groep bij elkaar blijven. Dit leidt vaak tot hechte vriend(inn)en clubs, ook nadat de groep stopt.

Speltakken

De jongens en meiden beginnen op hun 7de bij de Bevers. Op hun 8ste gaan de meiden naar de Kabouters en vanaf hun 11de tot 18de zitten zij bij de Gidsen. De jongens beginnen op hun 8ste bij de Welpen en vanaf hun 11de tot 19de zitten zij bij de Verkenners.

Bevers

Jongens en meisjes
Groep 3

Kabouters

Meisjes
7 – 11 jaar

Welpen

Jongens
7 – 11 jaar

Gidsen

Meisjes
11 – 18 jaar

Verkenners

Jongens
11 – 18 jaar

Scoutingband

Jongens en meisjes
van 7 – 18 jaar

Wilt u uw kind aanmelden voor de Schouw?