Kabouters

Tijdens de draaimiddagen/avonden hebben we het erg gezellig met zijn allen. We spelen veel buiten in het bos op ons prachtige scoutingterrein en daarnaast ook in het clubgebouw. Tijdens de draaimiddagen worden buitenspelen, knutselen en koken/bakken afgewisseld. Zo worden er veel verschillende spellen gespeeld, prachtige vader-, moeder- en herfstknutsels gemaakt en pannenkoeken en mini pizza’s gebakken. Ook wordt het skeeleren geoefend op de schaatsbaan in Boskoop en zijn we laatst naar een kleindierententoonstelling geweest.
In het najaar hebben we altijd een filmavond en komt Sinterklaas op bezoek. In de kerstvakantie is er een spelletjesmiddag en in het nieuwe jaar hebben we een nieuwjaarsdiner en gaan we met andere speltakken schaatsen. In het voorjaar is Palmpasen, waarbij de kabouters altijd stokken versieren met crĂŞpepapier, fruit en brood. Deze stokken worden dan na een kerkdienst bij zieke/oude mensen bezorgd door de kabouters en de leiding. In april is het Jorisdag, waarbij we met de hele vereniging een dag leuke dingen doen. De laatste keer draaien voor de zomervakantie sluiten we altijd gezellig af. Afgelopen jaar zijn we gaan varen bij Klein Giethoorn. En dan natuurlijk te vergeten als afsluiting van het seizoen: kabouterkamp met veel spanning, sensatie, lol en activiteiten.

Kaboutergroepen

De kabouters bestaan uit 3 groepen. De jongste 2 groepen  draaien op zaterdag en de oudste groep  op een doordeweekse avond.

De Nymphea’s is een leuke, drukke en lieve meidengroep. Samen met de 26 meiden en 6 leiding is het altijd 1 gezellige, drukke boel in het schouwgebouw. Zo proberen wij iedere week weer een ander programma te bedenken waardoor de meiden al hun energie kwijt kunnen, bijvoorbeeld in buitenspellen. Alle meiden zijn stoer en zijn zeker niet bang om vies te worden!

Zaterdagochtend
10:00 tot 11:30 uur

Leiding
Arlet, Anne, Tessa, Karlijn, Myrna

Groep 4
7/8 jaar

Onze groep heet de Minimy´s . Wij zijn een leuke groep van 22 meiden. We gaan elke zaterdag met veel plezier naar de schouw. We doen veel spelletjes zowel buiten als binnen. Daarnaast vinden we het ook leuk om te knutselen.

Zaterdagochtend
10:30 tot 12:00 uur

Leiding
Carlijn, Anouk, Anniek, Sharon

Groep 5
8/9 jaar

Wij zijn de Osmunda’s en draaien elke zaterdagmiddag met 25 meiden van 5 verschillende scholen. We vinden het leuk om veel buiten te zijn, maar houden ook van knutselen. Daarnaast vertonen we graag onze bak kunsten met het bakken van kruidnootjes, appelflappen en pannenkoeken.

Dinsdagavond
Tijd nog niet bekend

Leiding
NTB

Groep 6
9/10 jaar

Wilt u uw kind aanmelden voor de kabouters?