Kabouters

Tijdens de draaimiddagen/avonden hebben we het erg gezellig met zijn allen. We spelen veel buiten in het bos op ons prachtige scoutingterrein en daarnaast ook in het clubgebouw. Tijdens de draaimiddagen worden buitenspelen, knutselen en koken/bakken afgewisseld. Zo worden er veel verschillende spellen gespeeld, prachtige vader-, moeder- en herfstknutsels gemaakt en pannenkoeken en mini pizza’s gebakken. Ook wordt het skeeleren geoefend op de schaatsbaan in Boskoop en zijn we laatst naar een kleindierententoonstelling geweest.
In het najaar hebben we altijd een filmavond en komt Sinterklaas op bezoek. In de kerstvakantie is er een spelletjesmiddag en in het nieuwe jaar hebben we een nieuwjaarsdiner en gaan we met andere speltakken schaatsen. In het voorjaar is Palmpasen, waarbij de kabouters altijd stokken versieren met crĂŞpepapier, fruit en brood. Deze stokken worden dan na een kerkdienst bij zieke/oude mensen bezorgd door de kabouters en de leiding. In april is het Jorisdag, waarbij we met de hele vereniging een dag leuke dingen doen. De laatste keer draaien voor de zomervakantie sluiten we altijd gezellig af. Afgelopen jaar zijn we gaan varen bij Klein Giethoorn. En dan natuurlijk te vergeten als afsluiting van het seizoen: kabouterkamp met veel spanning, sensatie, lol en activiteiten.

Kaboutergroepen

De kabouters bestaan uit 3 groepen. De jongste 2 groepen  draaien op zaterdag en de oudste groep  op een doordeweekse avond.

De Lutulenta’s is een gezellige en drukke meidengroep. Elke zaterdag hebben we een leuke ochtend met elkaar. We gaan graag naar buiten om spellen te spelen in het bos of op het grasveld. Daarnaast vinden we het leuk om te knutselen en ook houden we van eten bakken (en het opeten natuurlijk).

Zaterdagochtend
10:00 tot 11:30 uur

Leiding
Arlet, Jesca, Karlijn, Myrna en Tessa

Startjaar
2018

Onze groep heet de Minimy´s . Wij zijn een leuke groep van 22 meiden. We gaan elke zaterdag met veel plezier naar de schouw. We doen veel spelletjes zowel buiten als binnen. Daarnaast vinden we het ook leuk om te knutselen.

Zaterdagochtend
10:30 tot 12:00 uur

Leiding
Carlijn, Anouk, Anniek, Sharon

Groep 5
8/9 jaar

Wij zijn de Osmunda’s, de oudste groep van de kabouters. Elke dinsdag zijn wij gezellig met elkaar op de schouw en hebben we weer een leuk programma. We zijn een groep van maar liefst 32 meiden en 7 leiding. We houden vooral erg van buitenspelen en met zijn allen lekker kletsen en lachen.

Dinsdagavond
18:45 – 20:15 uur

Leiding
Femke, Babs, Amber, Quinty, Ichelle, Linda en Esmee

Startjaar
2018

Wilt u uw kind aanmelden voor de kabouters?