Kabouters

Tijdens de draaimiddagen/avonden hebben we het erg gezellig met zijn allen. We spelen veel buiten in het bos op ons prachtige scoutingterrein en daarnaast ook in het clubgebouw. Tijdens de draaimiddagen worden buitenspelen, knutselen en koken/bakken afgewisseld. Zo worden er veel verschillende spellen gespeeld, prachtige vader-, moeder- en herfstknutsels gemaakt en pannenkoeken en mini pizza’s gebakken. Ook wordt het skeeleren geoefend op de schaatsbaan in Boskoop en zijn we laatst naar een kleindierententoonstelling geweest.
In het najaar hebben we altijd een filmavond en komt Sinterklaas op bezoek. In de kerstvakantie is er een spelletjesmiddag en in het nieuwe jaar hebben we een nieuwjaarsdiner en gaan we met andere speltakken schaatsen. In het voorjaar is Palmpasen, waarbij de kabouters altijd stokken versieren met crêpepapier, fruit en brood. Deze stokken worden dan na een kerkdienst bij zieke/oude mensen bezorgd door de kabouters en de leiding. In april is het Jorisdag, waarbij we met de hele vereniging een dag leuke dingen doen. De laatste keer draaien voor de zomervakantie sluiten we altijd gezellig af. Afgelopen jaar zijn we gaan varen bij Klein Giethoorn. En dan natuurlijk te vergeten als afsluiting van het seizoen: kabouterkamp met veel spanning, sensatie, lol en activiteiten.

Kaboutergroepen

De kabouters bestaan uit 3 groepen. De jongste 2 groepen  draaien op zaterdag en de oudste groep  op een doordeweekse avond.

Wij zijn 5 enthousiaste meiden die al vanaf jongs af aan op De Schouw zitten en het heel leuk vinden om leiding te zijn! We hebben een hele leuke, drukke en enthousiaste groep met meiden. Zit jij in groep 4 en ben je 7 of 8 jaar dan vinden wij het heel leuk als je een keertje bij ons komt kijken om te zien of je het leuk vindt! Wij vinden het leuk om zowel binnen- als buiten activiteiten te organiseren en ons favoriete spel is dan ook stok op de emmer 😉 Wij draaien op zaterdag middag van 13.00 tot 14.30 aan de meidenkant van de schouw. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd even een mailtje sturen naar roseliasdeschouw@gmail.com.

Zaterdagmiddag
13:00 tot 14:30

Leiding
Cheyenne, Elles, Eva, Lenny en Milou

Groep 5

Wij zijn de Aracely’s een groep leidings met 19 kinderen uit groep 4. Wij vinden het leuk om binnen of buiten leuke activiteiten met elkaar te doen of lekker te kletsen. Wij draaien op de zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 aan de meidenkant van de schouw en hebben elke week weer een leuk en afwisselend programma. Kom een keertje kijken als je het leuk vind!

Zaterdagochtend

10:00 – 11:30

Leiding

Anouk, Anniek, Indra, Michelle en Milène

Groep 4

Hi, wij zijn de Lutulenta’s. Een leuke groep meiden die het leuk vindt om buiten te zijn, of binnen lekker bezig te zijn. Dinsdagavond is onze draaiavond, van 18:45-20:15. Zit je in groep 6 en zou je het leuk vinden om te komen kijken? Dan ben je altijd welkom!

Dinsdagavond
 18:45 tot 20:15

Leiding
Gerdine, Esra, Roos, Nora, Femke en Yara

Groep 6

Wilt u uw kind aanmelden voor de kabouters?