Kabouters

Tijdens de draaimiddagen/avonden hebben we het erg gezellig met zijn allen. We spelen veel buiten in het bos op ons prachtige scoutingterrein en daarnaast ook in het clubgebouw. Tijdens de draaimiddagen worden buitenspelen, knutselen en koken/bakken afgewisseld. Zo worden er veel verschillende spellen gespeeld, prachtige vader-, moeder- en herfstknutsels gemaakt en pannenkoeken en mini pizza’s gebakken. Ook wordt het skeeleren geoefend op de schaatsbaan in Boskoop en zijn we laatst naar een kleindierententoonstelling geweest.
In het najaar hebben we altijd een filmavond en komt Sinterklaas op bezoek. In de kerstvakantie is er een spelletjesmiddag en in het nieuwe jaar hebben we een nieuwjaarsdiner en gaan we met andere speltakken schaatsen. In het voorjaar is Palmpasen, waarbij de kabouters altijd stokken versieren met crĂŞpepapier, fruit en brood. Deze stokken worden dan na een kerkdienst bij zieke/oude mensen bezorgd door de kabouters en de leiding. In april is het Jorisdag, waarbij we met de hele vereniging een dag leuke dingen doen. De laatste keer draaien voor de zomervakantie sluiten we altijd gezellig af. Afgelopen jaar zijn we gaan varen bij Klein Giethoorn. En dan natuurlijk te vergeten als afsluiting van het seizoen: kabouterkamp met veel spanning, sensatie, lol en activiteiten.

Kaboutergroepen

De kabouters bestaan uit 3 groepen. De jongste 2 groepen  draaien op zaterdag en de oudste groep  op een doordeweekse avond.

Wij zijn de Aracely’s een groep leidings met 20 kinderen van 7 of 8 jaar uit groep 4. Wij vinden het leuk om binnen of buiten leuke activiteiten met elkaar te doen of lekker te kletsen. Wij draaien op de zaterdagochtend van 10:30 tot 12:00 aan de meidenkant van de schouw en hebben elke week weer een leuk en afwisselend programma. Kom een keertje kijken als je het leuk vind!

Groetjes Anouk, Anniek, Indra, Michelle en Milène

Zaterdagochtend

10:30 – 12:00

Leiding

Anouk, Anniek, Indra, Michelle en Milène

Groep
4

De Lutulenta’s is een gezellige en drukke meidengroep. We gaan graag naar buiten om spellen te spelen in het bos of op het grasveld. Daarnaast vinden we het leuk om te knutselen en ook houden we van eten bakken (en het opeten natuurlijk).

Zaterdagochtend

Leiding

Groep 5

Onze groep heet de Minimy´s . Wij zijn een leuke groep van 22 meiden. We gaan elke zaterdag met veel plezier naar de schouw. We doen veel spelletjes zowel buiten als binnen. Daarnaast vinden we het ook leuk om te knutselen.

Zaterdagochtend
10:30 tot 12:00 uur

Leiding
Carlijn, Anouk, Anniek, Sharon

Groep 6

Wilt u uw kind aanmelden voor de kabouters?