Kabouters

Tijdens de draaimiddagen/avonden hebben we het erg gezellig met zijn allen. We spelen veel buiten in het bos op ons prachtige scoutingterrein en daarnaast ook in het clubgebouw. Tijdens de draaimiddagen worden buitenspelen, knutselen en koken/bakken afgewisseld. Zo worden er veel verschillende spellen gespeeld, prachtige vader-, moeder- en herfstknutsels gemaakt en pannenkoeken en mini pizza’s gebakken. Ook wordt het skeeleren geoefend op de schaatsbaan in Boskoop en zijn we laatst naar een kleindierententoonstelling geweest.
In het najaar hebben we altijd een filmavond en komt Sinterklaas op bezoek. In de kerstvakantie is er een spelletjesmiddag en in het nieuwe jaar hebben we een nieuwjaarsdiner en gaan we met andere speltakken schaatsen. In het voorjaar is Palmpasen, waarbij de kabouters altijd stokken versieren met crêpepapier, fruit en brood. Deze stokken worden dan na een kerkdienst bij zieke/oude mensen bezorgd door de kabouters en de leiding. In april is het Jorisdag, waarbij we met de hele vereniging een dag leuke dingen doen. De laatste keer draaien voor de zomervakantie sluiten we altijd gezellig af. Afgelopen jaar zijn we gaan varen bij Klein Giethoorn. En dan natuurlijk te vergeten als afsluiting van het seizoen: kabouterkamp met veel spanning, sensatie, lol en activiteiten.

Kaboutergroepen

De kabouters bestaan uit 3 groepen. De jongste 2 groepen  draaien op zaterdag en de oudste groep  op een doordeweekse avond.

Met 7 leiding die al vanaf jongs aan op De Schouw zitten en 28 meiden is het bij ons nooit stil op de zaterdagmiddag! Tijdens onze draaimiddag van 15.30u tot 17u vinden wij het leuk om te knutselen, buiten te spelen en heeeel veel stok op de emmer te doen. Zit je in groep 4 en lijkt het je leuk om hieraan een keertje mee te doen, of heb je nog andere vragen? Dan horen wij dat graag via roseliasdeschouw@gmail.com!

Zaterdagmiddag
13:00 tot 14:30

Leiding
Cheyenne, Elles, Eva, Isa, Lenny, Suze en Milou

Groep 4

Wij zijn de Aracely’s een groep leidings met 19 kinderen uit groep 4. Wij vinden het leuk om binnen of buiten leuke activiteiten met elkaar te doen of lekker te kletsen. Wij draaien op de zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 aan de meidenkant van de schouw en hebben elke week weer een leuk en afwisselend programma. Kom een keertje kijken als je het leuk vind!

Zaterdagochtend

10:00 – 11:30

Leiding

Anouk, Anniek, Indra, Michelle en Milène

Groep 5

avond

Leiding

Groep 6

Wilt u uw kind aanmelden voor de kabouters?