Groepsbegeleiding

Leiding bij de Schouw, daar steek je wat van op!

Leuke opkomsten draaien en plezier voor de kinderen en de leiding zijn belangrijke dingen die van onze Schouw een succes maken. Dat gaat echter niet vanzelf, alles begint bij voldoende enthousiaste en deskundige leiding!

Deskundigheidsbevordering staat bij Scoutingvereniging de Schouw dan ook hoog in het vaandel. Om de grote groep direct leidinggevenden (meer dan 150!) een uitdagende omgeving te bieden waarin zij op een verantwoorde manier activiteiten aanbieden voor onze jeugdleden en waarin zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen door grote activiteiten te organiseren of diverse functies in te vullen, wordt de leiding begeleid door de Groepsbegeleiding.

De Groepsbegeleiding (opgericht in 2000) bestaat bij de Schouw uit 12 praktijkbegeleiders die in teams van 2 personen, 4 a 5 leidingteams uit de verschillende speltakken begeleiden. Voor het begeleiden van de teams hebben wij in 2005 deelgenomen aan de pilot van het Innovatieteam Steunpunt Scouting Zuid-Holland met de “Schijf van Vijf”. Met de “Schijf van Vijf“ hebben wij de afgelopen jaren het draaien op de Schouw bespreekbaar gemaakt en dat is bijzonder goed bevallen. Met behulp van, en het toepassen van de Schijf van Vijf is ook iedereen op de Schouw sinds 2006 erkend als leiding binnen Scouting Nederland.

Sinds 2009 zijn wij ook actief betrokken bij Scouting Academy, je talenten gebruiken en verder ontwikkelen binnen scouting en deze benoemen met competenties zodat je je talenten ook aan kunt tonen buiten scouting. De toolbox van de “Schijf van Vijf” is aangepast aan Scouting Academy zodat de Praktijkbegeleiders samen met de leidingteams en deze toolbox aan de slag kunnen met de Scouting Academy competenties op de kwalificatiekaarten.

In mei/juni 2012 zijn 6 overstaptrainingen gegeven om alle leiding te informeren over Scouting Academy en de nieuwe spelvisie van Scouting Nederland. Na deze overstaptrainingen is Scoutingvereniging de Schouw en Scouting Nederland 126 gekwalificeerd leidinggevenden rijker!

De groepsbegeleiding

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de groepsbegeleiding!

Groepsbegeleiding
Peter, Peter, Peter, Tom, Bart, Ruud, Yvette, Mara, Sandra en Monique.

Wilt u contact met ons opnemen?