Verkenners

Na de Welpen gaan de jongens naar de Verkenners. Hier komen zij 9 jaar lang (11 tot 19) iedere week bij elkaar om samen veel plezier te maken. Bij De Schouw hanteren wij de namen Gidsen voor de meiden en Verkenners voor de jongens. Na de Verkenners is er voor de jongens de mogelijkheid om leiding te worden bij de Bevers, Welpen of om met een nieuw leidingteam de jongste Verkennersgroep op te starten.

De 9 Verkennersgroepen ondernemen samen ook een aantal activitieten waaronder het Verkennerskamp.

Op De Schouw draaien wij ‘horizontaal’, dat wil zeggen dat alle kinderen in 1 groep van hetzelfde schooljaar zijn en dat zij vanaf de Bevers met dezelfde groep bij elkaar blijven. Dit leidt vaak tot hechte vriend(inn)en clubs, ook nadat de groep is gestopt.

De Verkenners doorlopen met hun eigen leiding de Scouting speltakken Scouts, Explorers en Roverscouts.

Verkennergroepen

De verkenners zijn 10 tot en met 19 jaar oud en draaien in 9 groepen, gebaseerd op het geboortejaar. De verkenners draaien op verschillende avonden doordeweeks en hebben veel verschillende programma’s waar iedereen zijn energie goed kwijt kan! De negen groepen zijn:

De Hayabusa’s zijn een gezellige groep van een grote groep jongens van de leeftijd 11 en 12 jaar oud. Deze groep is gestart in het jaar 2023. De groep bestaat voor een groot gedeelte uit jongens die zijn doorgestroomd vanuit de welpen, maar ondertussen zijn er hier en daar toch nog wat nieuwe leden bijgekomen. De groep staat onder leiding van 6 man die af en toe wat hulp krijgen van oud-leden van hun eigen groep de Falcons.

De groep draait op maandagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Tijdens de draaiavonden zijn zij te vinden in en rondom het scoutingterrein waar zij allerlei verschillende soorten activiteiten uitvoeren. Naast de draaiavonden viert de groep in februari carnaval met elkaar en hebben zij nog andere nevenactiviteiten, denk hierbij aan tweejaarlijkse themaweekendjes en het werken met de groep om leuke dingen van te doen. Kortom een gezellige groep bij elkaar die de maandagavond onveilig maken.

Maandagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding

Cas, Rolf, Brian, Gijs, Wessel en Vigo

Startjaar
2023

Negen jaar lang hebben de Tuvalu’s de donderdagavond gemaakt tot de gezelligste avond van de week. Echter is het nu tijd voor de nieuwe generatie jongens.

Wij zijn momenteel gestart als eerste jaars verkenners. Wij zijn iedere donderdag aanwezig op de Schouw met een groep van 25 jongens en 5 man leiding. Elke donderdagavond hebben wij een variërend programma en een hoop gezelligheid. 

Wij draaien van 19.00 tot en met 20.30 en hebben door het jaar heen ook andere activiteiten, weekendjes slapen op de Schouw en slootje springen.  

Zou jij eens mee willen kijken bij deze fanatieke en gezellige groep? Dan is er goed nieuws. Dat kan! Neem daarvoor even contact met ons op en kom gerust een keertje langs op de befaamde donderdagavond.

Donderdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding

Bob, Damian, Erik, Huub, Onno

Startjaar
2022

De tortuga’s is een leuke en fanatieke groep. Met een groep van 14 jonge gasten en 5 enthousiaste leiding is er altijd leven in de brouwerij. Geen een draaiavond is hetzelfde. Onze groep doet meer dan alleen de draaiavonden. Van weekendjes tot carnaval, alles kan! En er is altijd plek voor iedereen. Lijkt jou het leuk een keertje mee te draaien? Neem dan gerust contact op.

Dinsdagavond
18:45 tot 20:15 uur

Leiding

Daan, Robin, Stijn, Thijs en Tim

Startjaar
2021

2020, HET jaar dat bij iedereen in het geheugen gegrift staat. Dat geldt al helemaal voor deze groep jongens. In 2020 werden zij namelijk officieel geïnstalleerd tot Rangatira. Een Rangatira ben je niet zomaar. Rangatira’s zijn namelijk de onbevreesde kapiteins van de zee. Ze trotseren alle gevaren van de wilde oceaan, werken samen als één team en krijgen alles voor elkaar! De rangatira’s hebben immers net zo’n heldhaftige naam als hun leiding “de Bombero’s”. Vergezeld door een enthousiaste groep leiding, doen de Rangatira’s de gaafste spellen en activiteiten. Elk jaar met carnaval zijn de Rangatira’s een gevaarlijke, maar belangrijker nog, gezellige toevoeging aan de optocht in Boskoop en maken ze schoon schip met de andere groepen. Geen zee is te hoog voor de Rangatira’s. Scheurbuik zijn deze jonge zeelieden niet bang voor, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, is een chippie of een bittergarnituurtje altijd welkom. Met een groep van 25 jongens is er altijd leven in de brouwerij en is geen draaiavond hetzelfde.

Wij hebben nog zeeën van tijd, dus als je het leuk lijkt om met ons mee te draaien op de befaamde maandagavond. Kom dan vooral een keertje langs!

 

Maandagavond
19:15 tot 20:45 uur

Leiding
Brent, Jens O, Jens V, Luke, Max

Startjaar
2020

Wij zijn de Poelepetata’s Boskoop en sinds 2019 draaien wij elke donderdagavond op de Schouw onder begeleiding van zeven enthousiaste leiders. Onze groep bestaat uit zestien jongens van tussen de dertien en veertien jaar oud en wij staan altijd open voor nieuwe leden in onze groep. Naast wekelijkse draaiavonden doen we ook jaarlijks mee met de carnavalsoptocht in Boskoop en gaan we elk jaar meerdere keren een weekendje met elkaar weg en is in de zomer een groot zomerkamp met alle andere verkenner groepen. 

Onze naam is ontstaan uit het feit dat Poelepetata’s echte Schouw-dieren zijn die door iedereen op de Schouw geliefd zijn! Daarnaast staan we bekend om ons enthousiasme en zijn we altijd gemotiveerd om leuke dingen te gaan doen met elkaar.

Tijdens de draaiavonden en andere activiteiten zal er veel geleerd, maar ook vooral veel plezier gemaakt worden met elkaar en met de leiding. Met uiteindelijk als doel om een hechte en leuke Schouwgroep te worden die ook buiten de Schouw om gezien kan worden als een echte vriendengroep. Lijkt het je leuk om een keer mee te draaien? Neem dan gerust contact op via onderstaand mailadres en kom een keer langs!

E-mail: sjoerdhooftman@hotmail.com

Donderdagavond
19:30 – 21:00 uur

Leiding
Sam, Roel, Gijs, Jan, Stefan, Sjoerd en Gerard

Startjaar
2019

2018, een mooi jaar voor de schouw. Dit jaar herrees er namelijk een nieuwe groep uit het mooie maar oh zo drassige veen landschap genaamd Boskoop, maar dit was niet zomaar een groep. Dit jaar werden de Capybaras geboren. Zo een magistreuze groepering ontstaat niet zomaar uit het niets. Het is namelijk zo voordat de evaluatie hun gunstig gezind was bestonden hun voorouderen namelijk uit kolossale geschubde wezens. Toen der tijd in de volksmond bekend als “Dikke Vissen”. De naam “Capybara” komt uit het Guaraní en berekent heer van het gras. Daarmee wordt verwezen naar de lange oeverbegroeiing van moerassen, rivieren en meren, de natuurlijke biotoop.
In een interview met een van de leiders van deze exorbitante verschijning vroegen wij wat het nou is dat deze kudde zo speciaal maakt.
Wij van den Capybaras staan bekend om ons doorzettingsvermogen en superioriteit dit benne dan ook den reden dat ons Capybaras jongsleden op het geweldige jorisdag filmgala zege gevierd heeft. Mede hierdoor zijt wij zeer gevreesd binnen den competitieve tak van onze nederige vereniging. Ook bouwen wij Capybaras den mooiste praalwagens van heel Zuider Holland en omstreken alleen worden wij hier vaak tot onze spijt besjoecheld door de jurering van carnavalsvereniging den Krooshappers.
Wij van de schouw snappen heel goed dat u graag een keer een Capybara in het echt wilt zien. Dit is echter niet zo makkelijk als u misschien denkt omdat Capybaras meestal alleen tevoorschijn komen tijdens de mooiste dag van de week en dit alleen Savonds doen. Ik hoor u denken maar wat moet ik nu doen als ik een Capybara zie? Mede hierom hebben wij met scouting vereniging Nederland een Capybara plan opgesteld om uw aanvaring met dit mythische wezen zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Regel 1: houd gepaste afstand en wacht tot de Capybaras vanzelf naar u toe komen. Doen ze dit niet, ga dan gewoon verder waar u mee bezig was en laat het dier met rust.
Regel 2: indien  de Capybara naar u toe komt en u wil dit niet zeg dan op een luide toon. “Als je hier heen komt dan moet je vegen”. Capybaras zijn extreem bang om te vegen en zullen dan ook alles doen om dit te voorkomen.
Regel 3: indien u wel behoefte heeft vergezeld te worden door een Capybara. Zorg dan dat u altijd een lekkere vette snack bij u heeft omdat Capybaras hier dol op zijn.
Regel 4: daag nooit een Capybara uit. Deze strijd zul namelijk altijd verliezen en het enige wat hier uit zal volgen is vernedering en teleurstelling.

Dit is alles wat u moet weten over deze groep. En hun nog korte maar rijke historie.

Dinsdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Jeroen, Joost, Joris, Mike en Roel

Startjaar
2018

De Bellators is een groep van 21 jongens uit groep 7. Onder de begeleiding van 5 enthousiaste leiding. Er is een breed activiteiten aanbod met zowel binnen als buiten activiteiten.

Maandagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding

Pepijn, Jochem, Daan, Leon, Imry

Startjaar
2017

Zonder twijfel de leukste groep op de schouw. De Grizzly ‘s zijn opgericht in 2016 en bestaat uit 7 jongens in de leeftijd van 11 en 12. Met deze jongens draaien we bijna iedere donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Op deze donderdagavond worden een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Van een potje voetbal tot gezamenlijk een vlot bouwen. Naast de afwisselde avonden gaan we ook met alle verkenners in de zomervakantie op kamp. Deze groep staat onder leiding van 5 jongens die zelf al meer dan 10 jaar op de schouw zitten. Ben jij iemand of ken jij iemand die het leuk lijkt om met onze groep mee te draaien. Neem contact met ons en kom gerust een keer langs.

Donderdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding

Sander, Michel, Vincent, Bas & Joost

Startjaar
2016

De Panadero’s is dé leukste groep van de schouw. Met 10 jongens draaien wij op de dinsdagavond. Op deze avonden doen we steeds weer nieuwe activiteiten, niks is te gek.

Naast deze avonden hebben we tweemaal per seizoen een weekend op de schouw en gaan we ook nog eens 14 dagen op verkennerskamp.

Ook hier doen we telkens weer nieuwe activiteiten, geen dag is hetzelfde. Lijkt het je leuk eens te komen kijken? Stuur dan een mailtje naar info@panaderos.nl

Dinsdagavond
19:15 tot 20:45 uur

Leiding
Ilai, Dennis, Jordy en Joppe

Startjaar
2015

Wilt u uw kind aanmelden voor de verkenners?