Verkenners

Na de Welpen gaan de jongens naar de Verkenners. Hier komen zij 9 jaar lang (11 tot 19) iedere week bij elkaar om samen veel plezier te maken. Bij De Schouw hanteren wij de namen Gidsen voor de meiden en Verkenners voor de jongens. Na de Verkenners is er voor de jongens de mogelijkheid om leiding te worden bij de Bevers, Welpen of om met een nieuw leidingteam de jongste Verkennersgroep op te starten.

De 9 Verkennersgroepen ondernemen samen ook een aantal activitieten waaronder het Verkennerskamp.

Op De Schouw draaien wij ‘horizontaal’, dat wil zeggen dat alle kinderen in 1 groep van hetzelfde schooljaar zijn en dat zij vanaf de Bevers met dezelfde groep bij elkaar blijven. Dit leidt vaak tot hechte vriend(inn)en clubs, ook nadat de groep is gestopt.

De Verkenners doorlopen met hun eigen leiding de Scouting speltakken Scouts, Explorers en Roverscouts.

Verkennergroepen

De verkenners zijn 10 tot en met 19 jaar oud en draaien in 9 groepen, gebaseerd op het geboortejaar. De verkenners draaien op verschillende avonden doordeweeks en hebben veel verschillende programma’s waar iedereen zijn energie goed kwijt kan! De negen groepen zijn:

De Bellators is een groep van 21 jongens uit groep 7. Onder de begeleiding van 5 enthousiaste leiding. Er is een breed activiteiten aanbod met zowel binnen als buiten activiteiten.

Maandagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding

Startjaar
2017

Zonder twijfel de leukste groep op de schouw. De Grizzly ‘s zijn opgericht in 2016 en bestaat uit 7 jongens in de leeftijd van 11 en 12. Met deze jongens draaien we bijna iedere donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Op deze donderdagavond worden een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Van een potje voetbal tot gezamenlijk een vlot bouwen. Naast de afwisselde avonden gaan we ook met alle verkenners in de zomervakantie op kamp. Deze groep staat onder leiding van 5 jongens die zelf al meer dan 10 jaar op de schouw zitten. Ben jij iemand of ken jij iemand die het leuk lijkt om met onze groep mee te draaien. Neem contact met ons en kom gerust een keer langs.

Donderdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding

Startjaar
2016

De Panadero’s is dé leukste groep van de schouw. Met 15 jongens draaien wij op de dinsdagavond. Op deze avonden doen we steeds weer nieuwe activiteiten, variërend van het proeven van eten, rugby tot het doen van een vuilniszakken modeshow, niks is te gek.

Naast deze avonden hebben we tweemaal per seizoen een weekend op de schouw en gaan we ook nog eens 10 dagen op verkennerskamp.

Ook hier doen we telkens weer nieuwe activiteiten, geen dag is hetzelfde. Lijkt het je leuk eens te komen kijken? Stuur dan een mailtje naar info@panaderos.nl

Dinsdagavond
19:00 tot 20:30 uur

Leiding
Ilai, Dennis, Jordy en Joppe

Startjaar
2015

De Falcons zijn een gezellige groep van .. jongens van de leeftijd 12 en 13 jaar oud. Deze groep is gestart in het jaar 2014. De groep bestaat voor een groot gedeelte uit jongens die zijn doorgestroomd vanuit de welpen, maar ondertussen zijn er hier en daar toch nog wat nieuwe leden bijgekomen. De groep staat onder leiding van 6 man die af en toe wat hulp krijgen van oud-leden van hun eigen groep de Tipinamba’s.

De groep draait op maandagavond van 19:30 tot 21:00 uur. Tijdens de draaiavonden zijn zij te vinden in en rondom het scoutingterrein waar zij allerlei verschillende soorten activiteiten uitvoeren. Naast de draaiavonden viert de groep in februari carnaval met elkaar en hebben zij nog andere nevenactiviteiten, denk hierbij aan tweejaarlijkse themaweekendjes en het werken met de groep om leuke dingen van te doen. Kortom een gezellige groep bij elkaar die de maandagavond onveilig maken.

Maandagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding

Startjaar
2014

Wij zijn de Tuvalu’s, en wij zijn momenteel bezig in het vijfde jaar van de Verkenners. Wij zijn iedere donderdag aanwezig op de Schouw met een groep van 20 jongens en 6 man leiding voor programma’s en een hoop gezelligheid. We draaien van ongeveer 19:30 tot 21:00, maar het Boskoops kwartiertje is ook ons niet vreemd (vaak wordt dit opgevuld met een bakkie koffie).

Een facebookpagina hebben we niet, dus als je wilt weten hoe een avond bij ons er daadwerkelijk uit ziet, dan zal je langs moeten komen!

Donderdagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding

Startjaar
2013

De Espada´s is een gezellige groep waar veel gelachen word. Veel afwisselende spelen worden elke week georganiseerd door 6 jonge spontane leiding. De groep is heel erg actief het hele jaar door. Van carnaval tot kamp, van weekendjes tot gezamenlijke feestjes en bbq´s.

Dinsdagavond
19:30 tot 21:00 uur

Leiding

Startjaar
2012

Het begon allemaal lang geleden. In 2011 werd een jonge groep pioniers leiding van een groep van 15 jonge mannen die al snel zou uit groeien tot Ă©Ă©n van de meest toonaangevende groepen van de Schouw: de Bomberos. De Bomberos hebben hun naam niet alleen te danken aan het feit dat het leuk klinkt. Het betekent “brandweermannen” in het Spaans. Later zou blijken dat de groep hun betiteling niks te kort zal doen. De groep mannen deinst niet terug voor een beetje gevaar als zij daarmee een ander goed kunnen doen en pakken hun verantwoordelijkheid waar die gevraagd wordt. De karakteristieke maandag avond bracht de groep elk jaar dichter bij elkaar. Waar eerst kleine groepjes van verschillende scholen stonden staat nu Ă©Ă©n groep vrienden die samen indrukwekkende gebouwen pioniert waar ze met kampen verblijven. Tijdens weekendjes en andere schouw activiteiten wordt er samengewerkt met sportieve activiteiten en is de groep zelfvoorzienend voor maaltijden en het voorbereiden van slaapvoorzieningen. Al met al is de Bomberos tot een volwaardige scoutinggroep ontwikkeld. Net als alle groepen voor hun. Ooit zullen de jongens het steentje overgedragen krijgen. En dan zullen ook zij weer een groep jongens laten groeien tot een volwaardige scouting groep.

Maandagavond
19:30 tot 22:00 uur

Leiding

Startjaar
2011

Hi, wat leuk dat je geĂŻnteresseerd bent in onze groep!

Wij zijn de Terribilis, op dit moment zitten wij in het 8e jaars van de Verkenners. Wij zijn een groep van 21 jongens die begeleid worden door 6 fantastische leiding en twee hulpleiding. Elke donderdag avond zijn wij aanwezig van 19:30 tot 22:00, voor een bizar en spectaculair programma! Ieder jaar zijn wij ook te vinden op het kamp terrein met ons nederige stulpje en halen wij de meest bizarre capriolen uit.

Voor meer informatie over deze club bizarre gasten, bezoek ook onze Facebook pagina

Donderdagavond
19:30 tot 22:00 uur

Leiding
Dennis, Tom, Jeroen, Bas, Rob, Viktor, Paul en Nick

Geboortejaar
1999/2000

Wij zijn de Baracuda’s, op dit moment de oudste en wijste groep van de Schouw. We bestaan uit 12 jongens en 6 fantastische leiding en zijn tevens lid van de DinsdagAvondCrew. Baracuda’s zijn erg vraatzuchtige rovers met vervaarlijke tanden in de kaken en leven in zee en de Boskoopse wateren. Baracuda’s hebben een slank, fijngeschubd, torpedovormig lichaam en een stevige, gelobde staart gebouwd op voortstuwing. Echter is de Boskoopse variant van deze roofvis wat steviger gebouwd door zijn enorme eetlust. Helaas zullen de Boskoopse Baracuda’s aan het einde van dit seizoen uitsterven omdat de groep ophoudt te bestaan. Maar niet getreurd, een aantal van ons zal leiding worden bij de verschillende speltakken waardoor we onze ervaring met iedereen kunnen blijven delen.

Aan Facebook doen wij gelukkig niet. We hebben wel wat beters te doen en willen niet dat al onze geheimen in de handen van Mark Zuckerberg en zijn boevenbende vallen.

Dinsdagavond
19:30 tot 22:00 uur

Leiding

Startjaar
2009

Wilt u uw kind aanmelden voor de verkenners?